VUODEN KETTUKOIRA-PALKINTO

Amerikankettukoirayhdistys (AMKY) ry jakaa vuosittain Vuoden Amerikankettukoira -palkinnon sekä kiertopalkinnon. Palkinnot jaetaan korkeimman pistemäärän saavuttaneelle Amerikankettukoirayhdistyksen (AMKY) ry:n jäsenen omistamalle amerikankettukoiralle. Kilpailukausi on vuosikokouksesta vuosikoukseen. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa jäsenistöä osallistumaan koe- ja näyttelytoimintaan.

Koiranomistajat ilmoittavat koiriensa pistemäärän täyttämällä yhdistyksen nettisivuilta löytyvän kaavakkeen ja postittamalla sen yhdistyksen jalostusneuvojalle ennen vuosikokousta. Tasatuloksen sattuessa voittaja ratkaistaan seuraavalla tavalla:

1. Koira jolla on korkeampi pistelaskuun oikeuttavien koetulosten keskiarvo
2. Koira jolla on korkeampi yksittäisen kokeen pistemäärä
3. Iältään nuorin koira
Pisteitä jaetaan seuraavasti:

Kokeet
Osallistuminen 3 pistettä
(ei luopuneille)
KEAJ 1 15 pistettä
KEAJ 2 10 pistettä
KEAJ 3 5 pistettä
Käyttövalion arvon kyseisenä kalenterivuonna saavuttanut + 3 pistettä

Näyttelyt
erinomainen 7 pistettä
erittäin hyvä 5 pistettä
hyvä 3
Kennelliiton vahvistama lonkkakuvaustulos

3 lisäpistettä (kuvaus on voitu suorittaa myös aikaisempina vuosina)

Pistelaskuissa huomioidaan kilpailukauden näyttelytulos (1) sekä kolme (3) parasta ketunajokoe-tulosta.

Säännöt päivitetty 23.4.2014

Hyväksytty: Amerikankettukoirayhdistys (AMKY) ry vuosikokous 8.12.2012